یلدا مهدوی | شهرآرانیوز؛ شانزده روز ابتدای سال با همه فراز و نشیب هایش به پایان رسید. برخی از مردم از حال و هوای بهاری شهر و جشنواره نورپردازی رضایت داشتند. عدهای دیگر نقدهایشان را بر محور فضا سازی شهر قرار دادند و معتقد بودند تعداد این المانها اندک است. گلایه از جای خالی پزشکان متخصص برای ارائه خدمات درمانی دیگر دغدغه مردم بود. دغدغههایی که سابقه دیرینه دارد و سال هاست مردم با این مشکلات روبه رو هستند.
حضور دست و پا شکسته کارکنان در هفته دوم تعطیلات در محل کار و گلایه از انجام نشدن امور اداری یکی دیگر از دغدغههای مردم بود. وضعیت جادههای ورودی مشهد نیز از محورهای مهم نقدهای مردمی بود. در همین راستا «صدای مردم» شهرآرا نگاهی گذرا به نوروز و دغدغههای مردمی داشته است.
شهروندی نقدش به نوروز از فعال نبودن کلینیکهای تخصصی و کاهش تعداد پزشکان متخصص است. او در این باره میگوید: برادر من گرفتار سرطان در ناحیه صورت شده است. اواخر اسفند بود که به دکتر مراجعه کردیم. دکتر این گونه تشخیص داد که با توجه به نوع سرطان و پیش رونده بودن بیماری، پرتودرمانی باید به سرعت شروع شود و به هیچ عنوان به تأخیر نیفتد.
با این حال هنگامی که برای گرفتن وقت مراجعه کردم به من گفتند که اولین نوبت مربوط به ۱۶ فروردین است. در ابتدا تصور کردم که تعداد بیماران زیاد است و درخواست کردم که هرطور شده در میان دیگر بیماران وقتی برای برادر من گنجانده شود، اما این طور به من جواب دادند که مرکز به دلیل نبود پزشک متخصص تا پانزدهم امکان ارائه خدمات ندارد.
وضعیت جادههای ورودی مشهد دیگر نقد مردمی بود. شهروندی گلایه اش خرابی جاده فریمان بود. او نقدش را این طور مطرح کرد: آسفالت خراب و پر از چاله ورودیهای مشهد در شأن این شهر نیست. آن قدر آسفالت خراب است که به خودروها آسیب وارد میکند.
این نقدهای شهروندی است که میخواهد اعتراضش به مدیران ارشد راهور استان برسد. دلیل برای گفته هایش میآورد: باید یک بار صدای مردم شنیده شود تا مشکلات حتی کوچک برطرف شود.
توضیحات او با معرفی خودش همراه است: یکی از مربیان آموزشگاههای رانندگی مشهد هستم. فعالیت مربیان آموزشگاههای رانندگی بر اساس کارت مربیگری آن هاست و اگر این کارت تمدید نداشته باشد امکان پذیرش هنرجوی مهارت رانندگی نداریم. کارت مربیگری من تا۱۰ فروردین تمدید داشت. اواخر اسفند و در اوج کار و کلاسهای فشرده که برای هنرجوها گذاشته شده بود سری به راهور استان، واحد مربیان آموزشگاههای رانندگی زدم. حوالی اذان ظهر بود. گفتند: خانمی که مسئول است برای اقامه نماز رفته است و باید منتظر بمانید.
بعد از اذان چهل دقیقهای منتظر بودم تا خانمی که مسئول تمدید کارت مربیگری است به اتاق برگشت. گفت: چیزی به پایان ساعت کاری نمانده و مراحل این کار زمان بر است. با همین تأکیدات این را هم گفت که فقط میتوانم روزهای فرد (یکشنبه و سه شنبه) مراجعه کنم. ماه رمضان بود و من نیز ضعف روزه داشتم. تصمیم گرفتم اولین روز کاری ادارات که سه شنبه پنجم فروردین بود دوباره برای انجام مراحل اداری برگردم.
این شهروند میگوید: اولین روز کاری ادارات برای تمدید کارت مربیگری به اداره راهور واقع در سرافرازان مشهد رفتم. وقتی به واحد مربیان مراجعه کردم خانم مسئول درحال گفتوگو با یکی از همکارانش درباره روزهای تعطیلات سال نو بود. چند دقیقه ایستادم، اما همچنان گفت وگویشان حوالی سال تحویل بود. به او گفتم: ببخشید آخرسال برای تمدید کارت مربیگری آمدم. با لحن کمی تند گفت: گفتم سه شنبه بیا. به او گفتم: امروز سه شنبه پنج فروردین ماه است. کمی که تأمل کرد گفت: بیرون باش تا صدایت کنم. حدود یک ساعت بیرون بودم و بعد صدایم زد.
این شهروند درخواستی از مدیران راهور دارد؛ جدا از من چند نفر دیگر نیز از این نوع رفتار گلایه داشتند. یکی از مربیان نیز از معطلی و انتظار برای بررسی پرونده پشت در اتاق گلایه میکرد. این حق ارباب رجوع است که به زمان و وقتش احترام گذاشته شود و چشم انتظار پایان صبحانه یا گپ و گفت خارج از چارچوب کاری کارکنان نباشد.
شبهای قدر و سرویس دهی به مسافران یکی از دغدغههای مردم برای نوروز امسال بود. به اعتقاد مردم با توجه به خیل عظیم زائران و مردم برای حضور در شبهای قدر، سرویس دهی اتوبوس رانی مناسب نبود. یکی از شهروندان در این باره این گونه گلایه کرد: از شما تقاضا داریم که این موضوع را به گوش مسئولان اتوبوس رانی برساند. این مسئله دغدغه و چالش هرساله ساکنان بولوار حر برای شبها قدر است. متأسفانه همه سال و هم زمان با شبهای قدر که جمعیت بسیاری به حرم مطهر رضوی میروند با مشکل رو به رو هستند.
برای شبهای قدر امسال و به ویژه شب قدر بیست و یکم، اتوبوس رانی مسافران خط ۳ بی آ رتی به مقصد شهرک باهنر را در خیابان شیرازی از اتوبوس پیاده میکرد با این شرایط مردم مجبور میشدند تا پنجراه پیاده بروند. مشکل آنجاست که در آنجا نیز اتوبوسی در کار نبود و در نهایت اکثر مردم مجبور میشدند با مسافربرهای شخصی به مقصد بروند.
در پیگیری شهرآرا عباس اتحادی، مسئول روابط عمومی اتوبوس رانی این دغدغه مردمی را این گونه پاسخ داد: شبهای قدر و به ویژه شب ۲۱ ماه مبارک اتوبوس رانی در دو مرحله خدمات رسانی کرد.
در ️مرحله نخست ۶صبح تا۲۲ با ۱۷۵۰ دستگاه ناوگان و مرحله دوم از ۲۲ تا ۰۵:۳۰ صبح ما ۱۴۰۰ دستگاه ناوگان فعال داشتیم تا بتوانیم به خیل عظیم و میلیونی زائران و مردم خدمات ارائه دهیم. نکتهای که وجود دارد این است که پس از مراسم شب احیا، خروج مردم در یک بازه زمانی کوتاه مدت بود. درهمین راستا و به منظور حفظ ایمنی مردم و تردد ایمن ناوگان در میان جمعیت سرویس دهی با فاصله ششصدمتری از حرم مطهر شروع شد.
این موضوع نیز به دلیل تأکیدات راهور برای ایمنی تردد ناوگان در میان جمعیت و جلوگیری از آسیب احتمالی به مردم لحاظ شد. در ادامه پس از ۱۵ دقیقه که جریان مسافران و جمعیت روان شد و امکان حضور اتوبوسها در میان جمعیت وجود داشت سرویس دهی مردم را به خروجیهای حرم مطهر نزدیکتر کردیم.